Translate

11 Eylül 2013 Çarşamba

Proje Konusu ve İçeriği

  ''Adsız Kadınlar Projesi/Nameless Women Project'': Kocaeli kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınların,oluşturulan atölyelerle bu dezavantajlı grubu içinde bulundukları travmadan  uzaklaştırıp; yaratıcılıklarını ortaya çıkararak,özgüven ve iletişim becerisi kazandırmak;aynı zamanda yapılacak saha çalışmaları aracılığıyla,yerel halkın bu konuda bilinçlenmesi ve farkındalık sağlamak amacıyla yapılmış bir sosyal sorumluluk projesidir.Teması kadın olan projemizin katılımcıları da kadınlardan oluşturulacaktır.Projemiz dezavantajlı bir grup içinde bulunan bu kadınların topluma kazandırılması ve yerel halkında bu konuda bilinçlenerek farkındalık sağlanması için yapılmış bir projedir.
 


Disadvantaged women is a project which aims to create an awareness for people who had discriminated from society because of their situation.Our theme is ''disadvantaged women'' and participants of the project will be selected from with disadvantaged women.The project mainly focuses on the women's refuge.Same time where the women are intended to remove the trauma in our project.
With the chosen issue and specified activities, creating awareness for the participants is our priority. To this extend;
- Government agency deliberations
- Survey
- Women's refuge evaluation survey
- Deliberations with official institutions
- Deliberations with NGOs
- Field work
- Workshop
- Short films screening for ''disadvantaged women''
activities are going to take place. We will reach 100 people with disability directly and 500 indirectly. The project will last 93 days and take place at Kocaeli/İzmit.

Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr ) Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder