Translate

29 Eylül 2013 Pazar

Toplum Gönüllüleri Vakfı Kocaeli Topluluğu ve Adsız Kadınlar Proje ekibi ile birlikte yapılan Gönüllü Toplantısı


  27 eylül 2013'de yapılan Adsız Kadınlar proje ekibi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kocaeli Topluluğuyla birlikte İzmit Ganita Kafe'de gerçekleştirilen gönüllü toplantısında toplam 36 genç vardı.
  Toplantı 2 oturum şeklinde gerçekleşti.Gündem maddeleri ise:
-Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın profili
-Geçen yıl TOG Kocaeli'nin yaptığı projelerin kısa tanıtımları yapıldı.
-Bu yıl seçilecek proje sorumluları için,Genel Toplantı günü kararlaştırıldı.
-Adsız Kadınlar Projesinin kısa birtanıtımı yapıldı.
-Yaklaşan saha çalışması için ve daha ayrıntılı proje bilgilendirilmesi yapılabilmesi için yeni bir proje aktarım toplantısı yapılması gerektiği konuşuldu.
-Sosyal Sorumluluk Bilinci hakkında deneyimli gönüllüler aktarımda bulundu.
-Adsız Kadınlar Projesinin stickerları tüm gönüllü arkadaşlara dağıtıldı.
  Aynı zamanda kendilerini tanıtan gönüllülerin iletişim bilgileri alınarak yapılacak etkinliklerde daha rahat koordine olabilmesi sağlandı.
Toplum Gönüllüleri Vakfı hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz;
http://tog.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

26 Eylül 2013 Perşembe

Başiskele Belediyesi ile olan kurum ziyaretimiz.

  Başiskele Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı aynı zamanda da Başiskele Kadın Meclisi Başkanı Öznur ALTINTAŞ ile olan görüşmemizde kurumlarının bünyesindeki kadın sayılarını ve bu kişilerin dezavantajlarından bahsettik.Projemizin tanıtımını yaptık ve olacak etkinliklerimize davet ettik.Kadın Meclislerinde 22 üye bulunduğunu öğrendik.
  Kurumlarının belirlediği 29 dezavantajlı kadının yapılacak atölyelerimize katılım sağlayabileceklerini ve oluşturulan atölyeler aracılığı ile yaratıcılıklarını arttırırken aynı zamanda da içinde bulundukları travmalardan biraz olsun uzaklaşacak olmalarının faydalı olabileceğine karar kıldık.Başiskele belediyesinin kadın istatistiklerini de tarafımıza en yakın zamanda göndereceğini belirten Öznur ALTINTAŞ'a projemize olan desteklerinden dolayı Anafor Grubu olarak teşekkür ediyoruz.

18 Eylül 2013 Çarşamba

Kocaeli Kadın Romanlar Derneği kurum ziyareti

  Bugün Kocaeli Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve Kocaeli Kadın Romanlar Derneği Başkanı Emine DÖMEK ile yaptığımız kurum ziyaretinde projemizi tanıttık.Saha çalışmamıza geleceklerini belirtirken yaptıkları projelerden edinimlerini bizlerle paylaştılar.Kocaeli yerelinde kadınların en çok işsizlik ve güvensizlikle boğuştuğunu gözlemlediklerini belirttiler.Bu sebeple mahalle kültürünün yaygın olduğunu eklediler.Bizlerle yapmış oldukları görüşmeden dolayı teşekkür ederiz...

İzmit Kadın Meclisi kurum ziyareti

  Bugün Anafor Grubu olarak hem projemizi tanıtıp saha çalışmamıza davet etmek amacıyla,hem de bu kurumun yapısını öğrenip tanıtmak amacıyla İzmit Kadın Meclisi'ne kurum ziyaretinde bulunduk.İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman SERT ve meclis bünyesindeki 2 kadın üye ile görüştük.
  Şubat ayından beri faaliyette olan meclisin 1,5 yılı aşarak 2.yılına yaklaştığını,şuan 80 üye civarı  ve İzmit'te ikamet eden tüm kadınların nüfus cüzdanı fotokopisiyle İzmit Kadın Meclisine kaydolabileceğini belirtti.
  2013 yılı İzmit Kadın Meclisi faaliyetleri:
-Aylık rutin toplantılar
-Keriman Teyze için kimlik kutlaması
-Yaşlı ziyaretleri
-Bebek ziyaretleri
-İzmit Belediyesi kadın personeline Kadınlar günü kutlaması
-Ayda bir Cumhuriyet Kafe canlı müzik akşamları
-Orjinal Yoga Sistemi ve Doğru Nefes Teknikleri eğitimi
-Babalar günü'nde İzmit Belediyesi Çocuk Korosu ile huzurevi ziyareti
-Mantı yapımı
-İzmit Kadın Meclisi Çalışma Ofisi açılışı
-Kadın ilkler Sergisi
-Konserler,açılışlar,törenler
Meclisin bünyesinde yürüttüğü başlıca faaliyetler.Ekim'in ilk haftasında gerçekleştireceğimiz saha çalışmamızda aramızda yeralacak İzmit  Kadın  Meclis'ine çok teşekkür eder iyi çalışmalar diliyoruz...

16 Eylül 2013 Pazartesi

İletişim/Contact us

https://www.facebook.com/namelesswomen
www.namelesswomen.com


Katılımcılar/Participant

 Proje ekibimizi;
-Eda Ademoğulları
-İbrahim Sönmez
-Meltem Gencay
-Ayhan Akmaz
oluşturmaktadır.Proje ekibimizde bulunan kişiler;
-Eda Ademoğulları/Kocaeli Üniversitesi/İşletme(öğrenci)
-İbrahim Sönmez/Kocaeli Üniversitesi/Tarih(öğrenci)
-Meltem Gencay/Kocaeli Üniversitesi/Bilgisayar Öğretmenliği(öğrenci)
-Ayhan Akmaz/Kocaeli Üniversitesi/Halkla İlişkiler ve Tanıtım(öğrenci)
bölümlerinde eğitim almaya devam etmektedir.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Proje Konusu ve İçeriği

  ''Adsız Kadınlar Projesi/Nameless Women Project'': Kocaeli kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınların,oluşturulan atölyelerle bu dezavantajlı grubu içinde bulundukları travmadan  uzaklaştırıp; yaratıcılıklarını ortaya çıkararak,özgüven ve iletişim becerisi kazandırmak;aynı zamanda yapılacak saha çalışmaları aracılığıyla,yerel halkın bu konuda bilinçlenmesi ve farkındalık sağlamak amacıyla yapılmış bir sosyal sorumluluk projesidir.Teması kadın olan projemizin katılımcıları da kadınlardan oluşturulacaktır.Projemiz dezavantajlı bir grup içinde bulunan bu kadınların topluma kazandırılması ve yerel halkında bu konuda bilinçlenerek farkındalık sağlanması için yapılmış bir projedir.
 


Disadvantaged women is a project which aims to create an awareness for people who had discriminated from society because of their situation.Our theme is ''disadvantaged women'' and participants of the project will be selected from with disadvantaged women.The project mainly focuses on the women's refuge.Same time where the women are intended to remove the trauma in our project.
With the chosen issue and specified activities, creating awareness for the participants is our priority. To this extend;
- Government agency deliberations
- Survey
- Women's refuge evaluation survey
- Deliberations with official institutions
- Deliberations with NGOs
- Field work
- Workshop
- Short films screening for ''disadvantaged women''
activities are going to take place. We will reach 100 people with disability directly and 500 indirectly. The project will last 93 days and take place at Kocaeli/İzmit.

Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr ) Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz. "